vineri, 12 decembrie 2008

Portugalia condamna atacurile din India


Liderii portughezi au condamnat cu tarie seria de atacuri din orasul indian Mumbai, promitand sprijinul Lisabonei in lupta pentru combaterea oricarei forme de terorism.
Presedintele Cavaco Silva a trimis saptamana trecuta omologului sau indian un mesaj cu condoleantele sale pentru victimele atacului din Mumbai, exprimandu-si parerea sa de totala condamnare si repulsie impotriva “actelor de lasitate” care au avut ca si deznodamant uciderea a mai mult de 100 de personae si ranirea a 300 de persoane. Declaratia sa, facuta in numele poporului portughez, exprima socul cauzat acestuia in legatura cu atacurile ce au cauzat moartea si ranirea unui numar atat de mare de persoane.
“Este un atac terorist la scala mare. Din fericire nu au fost portughezi raniti, in conformitate cu informatiile pe care le-am primit, dar cand avem de-a face cu fenomenul terorismului toate natiunile ar trebui sa fie ingrijorate”, a spus Cavaco Silva.
“Acest fapt imi reaminteste de prezenta trupelor portugheze in Afganistan, unde acestea contribuie la combaterea terorismului, deoarece nici o tara nu se poate considera de a fi scutita de o amenintare la adresa sa”.
Deasemenea, si ministrul portughez de externe, Luis Amado a trimis un mesaj omologului sau indian, denuntand atacul terorist care a avut loc la Mumbai, reamintind angajamentul si implicarea Portugaliei in “lupta impotriva tuturor formelor de terorism”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu